o meni

Dobrodošli, ja sam 
Petrašin Matijević

Završio sam Filozofski fakultet u Beogradu, 
odeljenje za psiholologiju.
Profesionalnu karijeru započeo sam u oblasti kliničke psihodijagnostike, kao stipendista fonda za mlade talente, na Klinici za psihijatriju KBC Dr Dragiša Mišović a nastavio u kompanijama Mobtel Srbija i Telekom Srbija radeći na poslovima psihološkog testiranja i procene kandidata i zaposlenih.

Sportskom psihologijom sam počeo aktivno da se bavim 2005. godine

Po uzoru na metodološki koncept mentalnih priprema igrača fudbalskog kluba Milan (Milan Lab – medicinsko/psihološka laboratorija fudbalskog kluba Milan), prvi na ovim prostorima  započinjem sa primenom savremene biofidbek opreme u psihološkoj pripremi sportista. Upotrebom specifičnih biofeedbek protokola sportisti na ovim prostorima prvi put dobijaju priliku da prateći trenutne fiziološke reakcije i emocionalne promene treniraju ulazak u stanje snažnog fokusa, relaksacije, kontrole takmičarskog pritiska, kontrole mišljenja i emocija.
Kasnije, usavršavanjem tehnika kognitivnog menadžmenta i inspirisan mentalno trenažnim programom Vest Point akademije (koji je razvijen za potrebe najelitnijih specijalnih jedinica a nakon toga postao i standardna procedura za pripremu vrhunskih sportista i poslovnih ljudi u Americi) razrađujem sistem mentalnog treninga Mind2Win koji sam uspešno sprovodio sa stotinama sportista u gotovo svim sportovima. Mentalno-trenažni program Mind2Win se pokazao kao izuzetno koristan i efikasan u svim razvojnim fazama jednog sportiste, kako na početnim takmičarskim nivoima tako i na onim elitnim, olimpijskim. Tokom stručnog usavršavanja završio sam niz edukacija u oblastima sportske psihologije, primenjene psihologije, dubinske psihoterapije i psihološkog savetovanja (Jungijanska analitička škola, REBT, Transakciona analiza, NLP practicioner…)
2012. i 2016. godine angažovan sam od strane Olimpijskog komiteta Srbije na pripremi Kajakaške reprezentacije Srbije (OI „Rio 2016“ i „London 2012″( k2,k4)) – osvojena srebrna olimpijska medalja. U dosadašnjem radu, kroz stručno usavršavanje i neposrednim radom sa sportistima i njihovim stručnim timovima, postigao sam odlične rezultate u psihološkoj pripremi u više individualnih i timskih sportova:
● Kajak (olimpijska i nekoliko svetskih i evropskih  medalja), 
● Tekwondo (dve srebrne medalje na svetskim prvenstvima,  evropske medalje, brojne medalje na medjunarodnim i domaćim takmičenjima),
● Odbojka (rad sa članovima naše reprezentativcije)
● Košarka (reprezentativci, košarkaši domaćih i SAD univerzitetskih timova)
● Fudbal (prvotimci evropskih klubova),
● Golf ( Golf reprezentacija Srbije )
● Vaterpolo (prvotimci domaćih i evropskih klubova),
● Tenis (saradnja sa Veljkom Radojičićem, trenerom Jelene Janković, Danke Kovinić, Nine Stojanović, Kristine Ostojić),
● Mačevanje (rad sa reprezentativcima muške i ženske reprezentacije, medalja sa mediteranskih igara), 
● Džudo (JK Crvena zvezda, članovi naše reprezentacije, evropske medalje),
● Ritmička gimnastika (rad sa članicama reprezentacije Srbije)
● Šah (reprezentativci Srbije), 
… stonitenis,plivanje, rukomet, , …
U više navrata angažovan sam od strane Fudbalskog saveza Srbije kao predavač na projektima FIFA-e namenjenim usavršavanju fudbalskih trenera i sudija. U saradnji sa nacionalnim sportskim savezima održao sam niz visokoocenjenih edukativnih seminara za takmičare i trenere elitnog nivoa. Jedan sam od osnivača Sekcije za sportsku psihologiju pri Društvu psihologa Srbije i kreator programa stručnog sportsko-psihološkog usavršavanja trenera „Bolji od sebe“.
Petrašin Matijević
dipl. psiholog

Započnite što pre svoje putovanje do vrhunskog učinka.

Kontaktirajte me da zakažete konsultacije i konačno napravite prvi korak ka realizaciji svojih pravih potencijala.
Kontaktirajte me

Zajedno ćemo prevazići krize, pokrenuti motivaciju i utrti put ka trajnom uspehu.

Petrasin Matijevic © 2024. All Rights Reserved.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram