o meni

O meni

Petrašin Matijević

dipl. psiholog

Završio sam Filozofski fakultet u Beogradu, odeljenje za psiholologiju.

 

Profesionalnu karijeru započeo sam u oblasti kliničke psihodijagnostike, kao stipendista fonda za mlade talente, na Klinici za psihijatriju KBC Dr Dragiša Mišović a nastavio u kompanijama Mobtel Srbija i Telekom Srbija radeći na poslovima psihološkog testiranja i procene kandidata i zaposlenih.

O meni

O meni
Sportskom psihologijom sam počeo aktivno da se bavim 2005. godine

kada po uzoru na koncept mentalnih priprema igrača fudbalskog tima Milan (Milan Lab – medicinsko/psihološka laboratorija fudbalskog kluba Milan) započinjem sa primenom najsavremenije biofidbek metodologije u psihološkoj pripremi sportista. Kasnije, držeći se programa Vest Point akademije (koji je razvijen za potrebe najelitnijih specijalnih jedinica a nakon toga postao i standardna procedura za pripremu vrhunskih sportista i poslovnih ljudi u Americi) razrađujem sistem mentalnog treninga SportsPro koji sam uspešno sprovodio sa stotinama sportista u velikom broju sportova. Program SportsPro se pokazao kao izuzetno koristan i efikasan kako na početnim takmičarskim nivoima tako i na onim elitnim, olimpijskim.

Tokom stručnog usavršavanja završio sam i niz edukacija u oblastima sportske psihologije, primenjene psihologije, dubinske psihoterapije i psihološkog savetovanja (Jungijanska analitička škola, REBT, Transakciona analiza, NLP practicioner…)

2012. i 2016. angažovan sam od strane Olimpijskog komiteta

2012. i 2016. godine angažovan sam od strane Olimpijskog komiteta Srbije na pripremi Kajakaške reprezentacije Srbije (OI „Rio 2016“ i „London 2012″( k2,k4)) – osvojena srebrna olimpijska medalja.
U dosadašnjem radu, kroz stručno usavršavanje i neposrednim radom sa sportistima i njihovim stručnim timovima, postigao sam odlične rezultate u psihološkoj pripremi u više individualnih i timskih sportova:

 • – kajak (olimpijska i nekoliko svetskih i evropskih medalja),
 • – tenis (saradnja sa Veljkom Radojičićem, trenerom Jelene Janković),
 • – fudbal (prvotimci evropskih klubova),
 • – golf ( Golf reprezentacija Srbije )
 • – vaterpolo (prvotimci domaćih klubova),
 • – tekwondo (saradnja sa tekwondo klubom Zmaj iz Rume – evropska medalja, nekoliko
  medalja na medjunarodnim i domaćim takmičenjima),
 • – stonitenis (STK IMT),
 • – džudo (JK Crvena zvezda, evropske medalje),
 • – mačevanje (medalja sa mediteranskih igara),
 • – košarka, odbojka, plivanje, rukomet, šah, ritmička gimnastika…

U više navrata angažovan sam od strane Fudbalskog saveza Srbije kao predavač na projektima FIFA-e namenjenim usavršavanju fudbalskih trenera.

U saradnji sa nacionalnim sportskim savezima održao sam niz visokoocenjenih edukativnih seminara za takmičare i trenere elitnog nivoa.

Jedan sam od osnivača Sekcije za sportsku psihologiju pri Društvu psihologa Srbije i kreator programa stručnog sportsko-psihološkog usavršavanja trenera „Bolji od sebe“.

O meni